Ewepo


Add-on van Groveko

Ewepo is opgericht in 1934 door de heren Evink, Weenink en Polman. Gestart in de binnenstad van Zwolle, naast de Schaepman Fabriek, als producent van ouderwetse vloer oliën en waxen. In de loop der jaren is de onderneming uitgegroeid tot een traditionele schoonmaak groothandel. Ewepo onderscheidt zich binnen deze markt door het voeren van  een complete lijn private label reinigingsmiddelen op basis van eigen recepturen. Ewepo is per juli 2015 overgenomen door deelneming Groveko. Met deze strategische overname vergroot Groveko haar marktaandeel, specialisme en regionale aanwezigheid.

MKB Fonds voert met Groveko een actieve ‘buy and build’- strategie. In februari 2016 volgde de overname van Frag Holland uit Goirle en in juli 2018 werd tevens Van Ginkel Schoonmaakshop aan de groep toegevoegd.

Gezamenlijk heeft de groep zo’n 100 medewerkers in dienst. Door deze succesvolle buy and build strategie met MKB Fonds is Groveko hard op weg om een van de meest toonaangevende schoonmaakgroothandels binnen de Benelux te worden.

Ewepo in het nieuws


Mooi artikel over succesvolle groeistrategie...

MKB Fonds deelneming Groveko maakt grote sprongen en zet de groeistrategie onverminderd door, zo is te lezen in het artikel

Lees meer

Schoonmaakgroothandel Groveko expandeert verder en...

MKB Fonds uit Amsterdam voert met Groveko B.V. een actieve ‘buy and build’- strategie en heeft op 25 februari Frag

Lees meer

MKB Fonds participeert in schoonmaakgroothandel...

MKB Fonds heeft een belang verworven in Groveko BV. Met een jaaromzet van ruim EUR 20 miljoen is Groveko één

Lees meer
Disclaimer