Kowaca Holding


Kowaca Holding B.V. (‘Kowaca Holding’) is opgericht als groepsholding van twee handelsondernemingen, te weten, Lavastica International B.V. (‘Lavastica International’) en Aeroned B.V. (‘Aeroned’). Lavastica International en Aeroned focussen zich  op het leveren van respectievelijk scheep- en luchtvaartonderdelen. De ondernemingen zijn gevestigd in Rotterdam.

Lavastica International is opgericht in 1998 en gespecialiseerd in het leveren van technische onderdelen en systemen voor de scheepvaart, offshore en industrie. Producten die zij leveren zijn onder andere branddetectie, gasdetectie, pompen, kleppen, camerasystemen en sensoren. Lavastica International heeft wereldwijd een servicenetwerk waardoor zij naast het leveren van onderdelen ook technische assistentie kan aanbieden. Wereldwijd levert Lavastica International aan meer dan 3000 klanten, in eigen land hebben zij onder andere de beursgenoteerde ondernemingen SBM Offshore, Boskalis, en Fugro als klant.

Het in 2013 opgerichte Aeroned levert wereldwijd kritische onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Het gaat hierbij voornamelijk om componenten voor commerciële vliegtuigen en helikopters. Bij het type product dat Aeroned levert valt onder ander te denken aan onderdelen voor vliegtuigmotoren, landingsgestellen, cockpits en interieurs.

Het doel voor beide ondernemingen is om de komende jaren de handelsactiviteiten op alle continenten verder uit te bouwen.

Kowaca Holding in het nieuws


Disclaimer