MKB Fonds rond wederom twee overnames in ICT sector af


15 juli 2022

Amstelveen, juli 2022 – Futureproof Holding waar participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen een meerderheidsbelang in heeft, breid wederom uit door de overnames van Managed IT & Rely.

Versterken van positie

Futureproof Group is in haar huidige vorm uitgegroeid tot een houdstermaatschappij van verschillende IT-bedrijven met een gecombineerde omzet van circa € 75 miljoen in 2021. In december 2021 heeft Futureproof Group Holding B.V., een participatie waar MKB Participatiefonds III B.V. en MKB Participatiefonds IV B.V. een meerderheidsbelang in hebben, een grote stap voorwaarts gezet met de voeging van een vijftal bedrijven uit de portefeuilles van deze twee fondsen.

Rely, IT-partner met focus op notariaat en advocatuur

Afgelopen maanden was de directie van Futureproof Group in onderhandeling met een IT-onderneming, namelijk: Rely. Rely is een totaalleverancier op het gebied van IT, met – net als Managed IT (een zelfstandige participatie van MKB Fonds)- een focus op het notariaat en advocatuur. Rely is qua activiteiten, klantengroep en omvang sterk vergelijkbaar met Managed IT.

Het bedrijf is een aantal jaar geleden gekocht door Claranet, een grotere internationale IT-organisatie met haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Claranet heeft een relatief kleine operatie in de Benelux die zich voornamelijk op grootzakelijke en corporate klanten richt. Dit laatste is de reden dat men voor Rely een beter passend onderkomen zocht.

Perfecte match Managed IT en Rely

De match tussen Managed IT en Rely is zo goed dat besloten is deze bedrijven te combineren tot één nieuwe onderneming, Reliable IT Services B.V. Daarmee is tevens een nieuw cluster gevormd. Conform de strategie van Futureproof Group blijven beide bedrijven in eerste instantie apart actief waarbij wel in de backoffice, mede omdat beiden in dezelfde entiteit opereren, al begonnen wordt met de integratie.

Gerelateerde berichten


Disclaimer

Bedankt voor uw aanvraag.

U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd.