Schoonmaakgroothandel Groveko expandeert verder en neemt wederom branchegenoot over


29 maart 2016

MKB Fonds uit Amsterdam voert met Groveko B.V. een actieve ‘buy and build’- strategie en heeft op 25 februari Frag Holland B.V. uit Goirle over genomen. De Brabantse schoonmaakgroothandel, ook bekend als Frag Hygiëne, is daarmee de volgende strategische acquisitie door Groveko na de overname van Ewepo in juli 2015. Voormalig directeur en eigenaar van Frag Holland, Frans Schwartzmans, blijft voorlopig als adviseur aan de onderneming verbonden. Frag Holland zal als zelfstandig bedrijf binnen de Groveko groep opereren.

Solide totaalleverancier
Frag Holland, met een omzet van ruim 4 miljoen euro, is al bijna 40 jaar een solide totaalleverancier op het gebied van hygiëne. Geen doorsnee groothandel maar een kenniscentrum op het gebied van producten en services. Hiermee past deze overname goed bij de ambitie van Groveko om dé schoonmaakgroothandel te zijn die de meeste kennis en de beste service toevoegt aan haar schoonmaakproducten.

Naast de import en verkoop van een breed scala aan kwaliteitsmerken ondersteunt Frag Holland haar relaties met schoonmaakadviezen, hygiëneplannen, producttrainingen, werkschema’s, machineonderhoud en NEN-keuringen.

Internationale ambities
Groveko zet met deze overname haar ambities kracht bij om door te groeien tot een van de meest toonaangevende schoonmaakgroothandels binnen de Benelux. De toevoeging van deze vestiging in Goirle aan de reeds bestaande vestigingen in Ede, Leiden, Oss en Zwolle is onderdeel van het beleid van Groveko om haar regionale aanwezigheid te vergroten. De klant blijft genieten van een hoge servicegraad maar wél mét alle voordelen van een groot (inkoop)volume en een uitstekende fijnmazige distributie.

Marcel van Amen, directeur van Groveko: “De aankoop van Frag Holland past perfect bij onze groeiambities en biedt ons nu de mogelijkheid om de Belgische markt te betreden. De komende jaren moet de groep verder uitgebouwd worden tot een groothandel met een omzet van 40 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van 2015.”

Gerelateerde berichten


Frag Holland

Frag Holland, is al bijna 40 jaar een solide totaalleverancier op het gebied van hygiëne. Geen doorsnee groothandel maar een

Lees meer

Ewepo

Ewepo is opgericht in 1934 door de heren Evink, Weenink en Polman. Gestart in de binnenstad van Zwolle, naast de

Lees meer

Groveko

Groveko levert als schoonmaakgroothandel schoonmaakartikelen en –machines aan de voedingsmiddelenindustrie, de medische en farmaceutische sector, scholen, schoonmaakbedrijven, de automobielindustrie, horeca,

Lees meer
Disclaimer