Aandacht in de media voor investering van PMH Investments en MKB Fonds in Van Ruiten Food


23 mei 2017

Zoals MKB Fonds eerder berichtte heeft PMH Investments, een family office uit Heerenveen, een minderheidsbelang genomen in de MKB Fonds deelneming Van Ruiten Food. Aan dit bericht werd door verschillende media uitgebreid aandacht besteed.

Investeerders steken miljoenen in Fries vleesbedrijf

Zo plaatste Het Financieele Dagblad op haar voorpagina en online het artikel Investeerders steken miljoenen in Fries vleesbedrijf. In het artikel wordt omschreven hoe het 78 jaar oude Van Ruiten Food in de afgelopen jaren is ontwikkeld van een bulkproducent in een leverancier van vlug-klaar-vlees, maaltijden en andere gemaksproducten voor de meeste Nederlandse supermarktketens. Het van oudsher familiebedrijf versnijdt, marineert en verpakt vlees en wil daar verder in groeien. De nieuwe aandeelhouder, PMH Investments, heeft deelnemingen in ruim twintig kleine of middelgrote bedrijven met een Nederlands hoofdkantoor. Oprichter Bart van der Meer, die eerder regionaal directeur was van een Nederlandse bank, voorziet midden- en kleinbedrijven van risicodragend kapitaal. Het Heerenveense PMH Investments, een family office van Bart en Durk van der Meer, neemt een minderheidsbelang in zijn streekgenoot uit Leeuwarden. Het Amsterdamse MKB Fonds had al een meerderheid in het vleesbedrijf en was op zoek naar een mede-investeerder om het eigen vermogen te versterken. Het gehele artikel leest u hier.

Heerenveners investeren in Leeuwarder vleesverwerker Van Ruiten Food

Ook de Leeuwarder Courant besteedde aandacht aan de investering in Van Ruiten Food. In het artikel Heerenveners investeren in Leeuwarder vleesverwerker Van Ruiten Food schrijft de regionale krant over hoe het uit 1939 daterende bedrijf de afgelopen twee jaar in Leeuwarden fors geïnvesteerd heeft in nieuwe machines en verbouwingen aan het bedrijfspand. Onlangs is de vestiging in Venlo gesloten en zijn de activiteiten overgeheveld naar de Friese hoofdstad. Een deel van de productie is uitbesteed aan derden. Om het groeipotentieel optimaal te kunnen benutten heeft Van Ruiten Food de nieuwe investeerder aangetrokken. Het gehele artikel leest u hier.

Gerelateerde berichten


Disclaimer