Aandacht in de media voor overname Managed IT


03 januari 2019

Recentelijk werd middels een persbericht bekend gemaakt dat MKB Fonds heeft geparticipeerd in ICT-dienstverlener Managed IT uit Nieuwegein. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Managed IT zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten. Na bekendmaking van de overname werd door verschillende media aandacht besteed aan de verdere uitbreiding van MKB Fonds in de ICT-dienstverleningssector.

Het Financieele Dagblad plaatste het artikel MKB Fonds vergroot IT-cluster met overname van automatiseerder. Hierin schrijft zij dat MKB Fonds veel vraag signaleert naar dienstverlening van middelgrote IT-bedrijven met schaalgrootte. De krant citeert Emiel Havinga, investment director bij MKB Fonds: “De markt voor ICT groeit nog steeds flink en ontwikkelt zich in een zeer snel tempo.” De bedrijven, behorend tot Futureproof Group trekken samen op bij inkoop, werving en opleiding van personeel, en ontwikkeling van diensten en producten. Een verdere uitbreiding van dit samenwerkingsverband ligt in het verschiet. “Momenteel zijn we met meerdere partijen in gesprek”, zo vertelt Emiel Havinga verder. Het gehele artikel leest u hier.

Nieuwssite met focus op technologie Dutch IT Channel plaatste het artikel MKB Fonds neemt meerderheidsbelang in Managed IT. In het artikel komt Emiel Havinga opnieuw aan het woord en vertelt over de strategie die MKB Fonds voert met de deelnemingen in de IT-dienstverlening: “In de markt is veel behoefte aan aansluiting bij een IT-cluster zoals wij dat hebben gevormd met de Futureproof Group. MKB Fonds krijgt regelmatig bedrijven uit de IT-dienstverleningssector aangedragen. Wij kijken er goed naar of een onderneming binnen de groep past en of er sprake is complementaire dienstverlening. Maar zeker is dat de Futureproof Group nog verdere groei door zal maken. Momenteel zijn we met meerdere partijen in gesprek.” Het gehele artikel leest u hier.

Nieuwsplatform Emerce plaatste het artikel MKB Fonds neemt belang in Managed IT en breidt IT-cluster uit. In het artikel valt te lezen dat MKB Fonds in korte tijd haar portfolio in de IT-dientsverleningssector sterk heeft uitgebreid. Inmiddels zijn er naast Managed IT zes (deels) vergelijkbare ondernemingen overgenomen, te weten, Joheco Automatisering (maart 2013), De Computerwacht (februari 2016), Advisor ICT Solutions (december 2016), Xantion (november 2017), Desktoptowork (juli 2018) en DWE ICT (oktober 2018). De voorloper van Managed IT werd opgericht in 1986 en in 2003 werd de onderneming overgenomen van de oprichter door twee van de huidige directieleden. In 2010 werd de bedrijfsnaam ‘Managed IT’ in het leven geroepen. Managed IT richt zich op het adviseren, implementeren en beheren van automatiseringsoplossingen voor het MKB. Het merendeel van de systemen die zij leveren en onderhouden variëren tussen de 1 en 100 werkplekken. MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in Managed IT. De directie blijft ongewijzigd en behoudt een substantieel aandelenbelang in de organisatie. Het gehele artikel leest u hier.

 

Gerelateerde berichten


Disclaimer