Beursgenoteerde B&S Group neemt via haar deelneming Topbrands Tastemakers over van MKB Fonds


15 mei 2024

Tastemakers Holding B.V. uit Werkendam wordt 100% onderdeel van Topbrands Europe B.V. uit Oud-Beijerland. De aandelen zijn met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 overgenomen van Gift Makers Group B.V., een participatie van participatiemaatschappij MKB Fonds, waar Tastemakers sinds 2020 onderdeel van was. Tastemakers zal net als nu blijven opereren als zelfstandige entiteit en zal bijdragen aan de versterking en uitbreiding van de confectionery divisie van Topbrands. Topbrands is onderdeel van het beursgenoteerde B&S Group.

Topbrands is een toonaangevende leverancier van cosmetica, lichaamsverzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen. Het bedrijf levert wereldwijd A-merken, eigen merken, licentie artikelen en private label producten. Vooral in de ontwikkeling van private label producten zijn er veel overeenkomsten tussen Topbrands en Tastemakers. In de afgelopen jaren heeft Topbrands haar activiteiten uitgebreid met een confectionery divisie. In 2023 heeft de designafdeling van Tastemakers hier al een actieve bijdrage aan geleverd. Deze overname zal de samenwerking op dit gebied nog verder versterken.

De dienstverlening van Tastemakers aan de markt voor geschenkpakketten blijft ongewijzigd. Het managementteam onder leiding van André Verhoeff, Peter Oudijn en Maria de Jong blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Directeur en mede-eigenaar van Tastemakers André Verhoeff is zeer verheugd over deze volgende stap voor het bedrijf: “Onder de vleugels van MKB Fonds en Gift Makers Group heeft Tastemakers zich kunnen professionaliseren en ontwikkelen binnen de foodconceptenmarkt en is onder andere Hocorn overgenomen. Doordat Tastemakers onderdeel wordt van Topbrands kunnen we weer nieuwe stappen zetten zoals het behalen van aanzienlijke synergievoordelen , met name op het gebied van logistiek en co-packing. Bovendien kunnen we bijdragen aan elkaars inkoopnetwerken en elkaar versterken in kennis van de markt en productontwikkeling. Deze overname biedt Tastemakers talloze mogelijkheden om zich in de toekomst verder te ontwikkelen, waaronder het verkennen van nieuwe markten zoals de retail en buitenlandse markten.”

CFO van Topbrands Kees Roeloffs is ook enthousiast over de overname: “Door de samenwerking met Tastemakers verwachten wij een versnelling van de ontwikkeling van onze private label confectionery divisie te bewerkstelligen. Daarnaast zien wij veel andere kansen, zoals diverse mogelijkheden voor cross-selling. Wij zijn blij dat het team van Tastemakers aan boord is.”

De overnameprijs bedraagt ruim € 7 miljoen op een schulden- en cashvrije basis. Tastemakers boekte vorig jaar een omzet van € 13 miljoen. Daarop werd een winst voor belastingen, rentelasten en afschrijven (EBITDA) behaald van € 1,2 miljoen. B&S Group verwacht synergiewinst te behalen door deze overname.

Gerelateerde berichten


Disclaimer