Dutch Welding Group breidt uit met tweede overname


21 juli 2022

Amstelveen, juli 2022 – Dutch Welding Group B.V., waar de participatiemaatschappij MKB fonds een meerderheidsbelang in houdt, heeft op woensdag 20 juli 2022 een nieuwe deelneming (‘add-on’) verworven, namelijk: Westbroek Welding & Safety uit Groot-Ammers.

Achtergrond Westbroek Welding & Safety

Westbroek Welding & Safety is in 2014 opgericht door de heer W. Westbroek (51 jaar). Westbroek voert net als VLH Welding – een 100% dochter van Dutch Welding Group – een breed assortiment aan lasapparatuur en -benodigdheden. Tevens keuren en repareren zij de apparatuur, zodat de klanten volledig ontzorgd worden. Westbroek voert een aantal interessante merken, waarvan zij officiële dealer zijn. Deze merken, Röwac en Oerlikon, werden nog niet gevoerd binnen Dutch Welding Group, waardoor het een mooie aanvulling is op het productassortiment. Tevens is de locatie van Westbroek een goede strategische aanvulling binnen de groep. Doel is om de producten van VLH Welding ook aan te gaan bieden bij de klanten van Westbroek en vice versa.

Westbroek realiseert met haar vijf medewerkers circa € 1,4 miljoen omzet, waarmee de totale omzet van Dutch Welding Group stijgt naar circa € 12 miljoen.

Buy-and-build strategie Dutch Welding Group

Zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief heeft Dutch Welding Group de ambitie om een actieve buy-and-build strategie te voeren in de versnipperde markt van de lasapparatuur en -benodigdheden en aanverwante producten. Het doel is om meer landelijke dekking te realiseren en het productaanbod te verbreden. Daarnaast is er binnen VLH Welding en Westbroek veel hoogwaardige technische kennis aanwezig. Door ook de technische dienst en adviestak verder uit te breiden kan Dutch Welding Group haar positie op de markt verstevigen.

Om mee te kunnen in de markt is verregaande automatisering en innovatiekracht noodzakelijk. Deze noodzaak is zowel in de logistieke processen als in de service en onderhoud processen. Schaalgrootte maakt automatisering efficiënter, waarmee ingespeeld kan worden op de toenemende vragen en eisen vanuit de markt.

MKB Fonds gaat voortvarend te start met deze strategie. VLH Welding werd in december 2021 overgenomen en slechts zeven maanden later volgt de eerste add-on (Westbroek).

Gerelateerde berichten


Disclaimer