DWE ICT heeft branchegenoot ArchiLogiQ overgenomen


29 oktober 2021

Eemnes, oktober 2021 – DWE ICT, participatie van MKB Fonds, heeft branchegenoot ArchiLogiQ uit Nijkerk overgenomen, gespecialiseerd in ict-beheer en ondersteuning voor het MKB. Deze add-on overname zorgt voor extra schaalgrootte en daarmee bredere kennis en meer continuïteit van de dienstverlening.

DWE ICT, met vestigingen in Eemnes en Heteren, staat al 20 jaar bekend als Trusted ICT Partner met zeer loyale klanten. Sinds de start in 2001, is de onderneming uitgegroeid tot een middelgrote ICT-dienstenleverancier die alles in huis heeft om haar klanten optimaal te ondersteunen. De focus van DWE ICT ligt op het gebied van ICT Infrastructuur en op Microsoft gebaseerde oplossingen en toepassingen zoals Azure, Microsoft 365, Teams, PowerBI en Dynamics Business Central en CRM. DWE ICT richt zich als ICT-dienstverlener naast het (groot) MKB specifiek op Transport & Logistiek, Hospitality en Onderwijs (PO en VO).

Schaalgrootte biedt mogelijkheden

De overname van de activiteiten van ArchiLogiQ sluit aan op de ambities van beide organisaties. Voor de klanten van ArchiLogiQ wordt de kwaliteit van dienstverlening naar de toekomst beter geborgd. De extra schaalgrootte zorgt o.a. voor bredere kennis en meer continuïteit van de dienstverlening. DWE ICT verstevigt met deze overname opnieuw haar positie op het gebied van ICT-dienstverlening, met name in het (groot) MKB.

Gertjan van der Aalst, Operationeel Directeur ArchiLogiQ: “Het is ons doel om de kwaliteit en de doorontwikkeling van onze ICT-dienstverlening voor onze klanten te blijven optimaliseren. Ik ben verheugd dat deze stap hieraan bijdraagt en we aansluiting hebben gevonden bij DWE ICT, een bedrijf met een breed producten en diensten aanbod, dat al ruim 20 jaar bekend staat om haar klantloyaliteit.”

Gertjan van der Aalst zal het management van DWE ICT gaan versterken, met als eerste taak een soepele overgang van klanten, collega’s en diensten naar de nieuwe omgeving.

Ron Groen, Directeur DWE ICT vult aan: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie vanwege de voortdurende technische ontwikkelingen en de toenemende vraag van bedrijven en organisaties naar professionele ICT ondersteuning. Schaalgrootte is hiervoor een vereiste en de gefragmenteerde markt leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die al jaren bij DWE ICT hanteren: autonome groei en samengaan met passende collega-bedrijven zoals in dit geval ArchiLogiQ.”

Samenwerking met Futureproof Group Holding

Door aansluiting bij DWE ICT profiteer ArchiLogiQ tevens van samenwerking met het huidige ICT- cluster uit de portefeuille van de participatiemaatschappij. MKB Fonds bouwde in korte tijd een cluster onder de naam Futureproof Group Holding, waarbinnen na de participatie in Technica ICT nu elf vergelijkbare bedrijven samenwerken. Gezamenlijk realiseren zij ruim € 60 miljoen omzet met circa 350 medewerkers.

Gerelateerde berichten


Disclaimer

Bedankt voor uw aanvraag.

U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd.