Emiel Havinga treedt aan als Investment Director bij MKB Fonds


01 februari 2017

AMSTERDAM – Emiel Havinga is per 1 februari 2017 aangetreden als Investment Director van MKB Fonds. MKB Fonds investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers middels de uitgifte van MKB Obligaties en MKB Aandelen.

Emiel Havinga is afgestudeerd in Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en heeft een Master Bedrijfskundde afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Na zijn studie is hij gestart als Investment Manager bij Greenfield Capital Partners en is daar ruim 16 jaar werkzaam geweest, waarvan de laatste zes jaar als Investment Director. In deze rol was hij (mede-)verantwoordelijk voor investeringen in onder andere Cegeka, Teletrain, WDM, Dieseko, Xtandit, Centralpoint en Stepco. Havinga heeft ruim 17 jaar ervaring in private equity, M&A en finance.

Voortzetten successen MKB Fonds

“MKB Fonds heeft in de afgelopen jaren een grote investeringsportefeuille opgebouwd. Ik kijk ernaar uit om als onderdeel van het ambitieuze team deze portefeuille verder te laten groeien en om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het succes van de deelnemingen. Mijn doel is om de goede samenwerking die ik altijd heb gehad met ondernemers en die vaak tot mooie successen heeft geleid, bij MKB Fonds voort te zetten”, aldus Emiel Havinga over zijn overstap.

MKB Fonds is sinds haar oprichting in 2011 hard gegroeid. MKB Fonds heeft ruim 24 transacties gedaan en houdt momenteel 14 MKB-ondernemingen in haar portefeuille. Emiel zal als Investment Director deel uitmaken van het investeringsteam van MKB Fonds. In zijn nieuwe rol zal hij zich toeleggen op het ondersteunen, beheren en laten groeien van de deelnemingen van MKB Fonds.

Over MKB Fonds

MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers, met een totale waarde van circa EUR 35 miljoen. Inclusief bancaire financiering kan met deze fondsen voor tientallen miljoenen euro’s worden geïnvesteerd in bedrijven. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten.

De MKB-bedrijven in de fondsen realiseren gezamenlijk circa EUR 180 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland. MKB Fonds ondersteunt haar participaties in verdere professionalisering van de organisatie, waaronder middels ‘buy & build’ trajecten.

Gerelateerde berichten


Disclaimer