Het meest gelezen nieuwsblad van de maritieme wereld besteedt aandacht aan succesformule Pool Trading


29 december 2016

Het meest gelezen nieuwsblad van de maritieme wereld, Schuttevaer, heeft een mooi artikel geplaatst over de MKB Fonds deelneming Pool Trading. Directeur Eric Boomsma van de groothandel in tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets vertelt in het artikel ‘Pool Trading slaat zijn vleugels uit’ over de succesformule van Pool Trading en de plannen voor de toekomst. Onderstaand leest u een samenvatting van het artikel.

SLIEDRECHT – Pool Trading BV in Sliedrecht zet de ingezette groei door. Het bedrijf is al meer dan twee decennia gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte motoren, keerkoppelingen, generatorsets en onderdelen. Vorig jaar volgde een nieuwe stap. In 2015 werd Pool Trading exclusief Europees vertegenwoordiger van de gerenommeerde Chinese keerkoppeling-fabrikant Advance. Vanuit Sliedrecht bouwt het bedrijf nu aan een Europees netwerk.

MKB Fonds en Pool Trading samen voor groei

Nadat Erik Boomsma, directeur en aandeelhouder van Pool Trading drie jaar geleden samen met MKB Fonds een aandelenbelang in de onderneming nam hebben zij ingezet op verdere groei. Onder andere werd het verkoopteam uitgebreid en de onderneming realiseerde een winstgroei van 45%. Het team werd uitgebreid van acht naar 14 werknemer. Ook werden er stappen gemaakt op het gebied van automatisering. Erik Boomsma ligt toe “We werken tegenwoordig allemaal ‘in the cloud’. De nieuwe bedrijfssoftware werd vorig jaar gekoppeld aan een nieuwe website, waardoor onze klanten direct en real time kunnen zien wat wij op voorraad hebben. Ook kunnen eigenaren van gebruikte machines deze rechtstreeks via onze website aanbieden en bijvoorbeeld met hun telefoon een paar foto’s uploaden. Dat maakt de handel levendig en dynamisch. En het belangrijkste is dat de klanten er blij van worden”.

Internationale operatie

Naast de vertegenwoordiging van Advance heeft Pool Trading dealercontracten getekend met bedrijven in Nederland, Frankrijk, Roemenië, Polen, Bulgarije en Moldavië. Erik Boomsma legt uit “Wij eten uit 23 jaar ervaring waar dealers en hun klanten blij van worden: een hoogwaardig kwaliteitsproduct tegen een gunstige prijs en optimale service. Dat is precies waar wij voor willen zorgen.” Ook voor de toekomst is ingezet op meer internationale groei en Pool Trading zal in 2017 activiteiten in Duitsland, Frankrijk, Azië en Zuid-Amerika substantieel uitbreiden.

Het gehele artikel vindt u hier:

20161228-artikel-pooltreading-schuttevaer

Gerelateerde berichten


Pool Trading

De in 1994 opgerichte Sliedrechtse onderneming Pool Trading B.V. is een groothandel van tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets. Jaarlijks verhandelt

Lees meer
Disclaimer