MKB Fonds neemt meerderheidsbelang in Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht


22 februari 2017

AMSTERDAM/MIJDRECHT – MKB Fonds, de Amsterdamse participatiemaatschappij die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers middels de uitgifte van MKB Obligaties en MKB Aandelen, heeft geparticipeerd in ICT-specialist Advisor ICT Solutions (‘Advisor’) uit Mijdrecht. Advisor gaat samenwerken met de Futureproof Group, welke ICT-dienstverleners samenbrengt waardoor zij kunnen profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling. De Futureproof Group is tevens onderdeel van MKB Fonds.

Advisor uit Mijdrecht is een ICT-dienstverlener die sinds 1985 haar klanten proactief en 24/7 ondersteunt bij het realiseren van ICT-oplossingen. Het is een uitdaging voor MKB-bedrijven om toekomstgericht ICT in te zetten om te kunnen blijven groeien en optimaliseren. Advisor ondersteunt ondernemingen hierin en vertaalt technologische ontwikkelingen in oplossingen voor bedrijven zodat er snel ingespeeld kan worden op continue veranderingen in de markt en bedrijven toekomstbestendig blijven. Advisor bedient MKB-ondernemingen met veelal tijd kritische processen en/of een structuur met meer dan één vestiging. De organisatie levert diensten op het gebied van netwerkinfrastructuur, telefonie, monitoring, hosting en werkplekbeheer. In iedere discipline is zij een toonaangevende speler en is daarmee verantwoordelijk voor de complete ICT-omgeving van honderden bedrijven. In totaal zijn er ruim 50 werknemers in dienst en realiseren ze een omzet van ruim zes miljoen euro. Advisor werkt al jaren als partner van grote organisaties als KPN, Cisco, Microsoft, Uniserver en Ziggo.

Schaalvergroting biedt kansen

MKB Fonds heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in Advisor ICT Solutions nadat zij eerder ook participeerde in Joheco Automatisering uit Hillegom en De Computerwacht uit Bodegraven, sectorgenoten van Advisor welke een samenwerking zijn aangegaan onder de ‘Futureproof Group’. MKB Fonds kwam in aanraking met Advisor door Marktlink Fusies & Overnames. “ Wij werden door Advisor-oprichter en voormalig directeur Ab Haveman ingeschakeld om de meest geschikte koper te vinden voor Advisor. Wij waren op de hoogte van de groeiambities van MKB Fonds in deze specifieke sector. Ondanks dat er ook interesse was vanuit andere potentiële kopers, was de keuze voor MKB Fonds snel gemaakt; door een samenwerking tussen de Futureproof Group en Advisor kunnen de partijen profiteren van elkaars sterke punten, schaalvoordelen en kennisdeling.”, aldus Niek Derks van Marktlink.

MKB Fonds ziet veel potentie

Thomas Wals, directeur van MKB Fonds ziet dat er een grote potentie in deze markt is: “De totale markt groeit doordat ICT voor bijna alle bedrijven een bedrijfskritisch proces is of wordt. ICT wordt steeds breder ingezet en daardoor geeft schaalvergroting de kans om voldoende kennis en oplossingen te kunnen blijven bieden aan de klanten. De Futureproof Group en Advisor bedienen dezelfde type klant. Zij kunnen dit nu doen vanuit drie strategisch gelegen vestigingen in de randstad, waardoor een groter verzorgingsgebied bereikt kan worden. Advisor is naast commercieel, ook organisatorisch erg sterk ingericht. De Futureproof Group en Advisor kunnen door de samenwerking klanttevredenheid maximaliseren en profiteren van het delen van kennis en ervaring van bestaande medewerkers. Dit was een van de belangrijkste uitgangspunten van de transactie”.

Belangrijk voor de heer Haveman was dat zijn voormalige management team kon aanblijven en de groeiambities via deze weg kunnen verwezenlijken. De huidige algemeen directeur, Eric van ’t Boveneind vertelt over de overname: “Met MKB Fonds zijn wij beter in staat om de door ons gewenste schaalvergroting en verdere professionalisering te realiseren. Naast een autonome groei wordt ook een groei door ‘buy and build’ mogelijk. Huidige en nieuwe klanten profiteren hier van”.

MKB Fonds neemt een meerderheidsbelang in deze succesvolle ICT-organisatie. Ook Haveman, en Van ’t Boveneind, zijn financieel betrokken in de nieuwe samenstelling. Momenteel is er nog een verwevenheid tussen de ICT-organisatie en Advisor Software Solutions die zich onder andere specialiseert in software voor de sierteeltbranche. Van ’t Boveneind zal deze software tak komende tijd verder afsplitsen zodat beide bedrijven op korte termijn volledig zelfstandig, ieder in hun eigen markt, kunnen opereren.

Over Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is een onafhankelijk advieskantoor dat ondernemers begeleidt bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, buy-outs (MBO) en buy-ins (MBI) in het MKB. Marktlink begeleidt het totale proces van eerste oriëntatie tot overdracht bij de notaris. Jaarlijks worden ruim 60 transacties gerealiseerd met een team van 50 professionele medewerkers.

Over MKB Fonds

MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers, met een totale waarde van circa EUR 35 miljoen. Inclusief bancaire financiering kan met deze fondsen voor tientallen miljoenen euro’s worden geïnvesteerd in bedrijven. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten. MKB Fonds heeft ruim 24 transacties gedaan en houdt op dit moment 14 deelnemingen in MKB-bedrijven. De MKB-bedrijven in de fondsen realiseren gezamenlijk circa EUR 180 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland. MKB Fonds ondersteunt haar participaties in verdere professionalisering van de organisatie, waaronder middels ‘buy & build’ trajecten.

Gerelateerde berichten


Disclaimer