MKB Fonds realiseert opnieuw uitbreiding in de verpakkingsbranche


17 juni 2022

Amstelveen, juli 2022 – Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen heeft met P&D Group B.V. waar het fonds een meerderheidsbelang heeft, een nieuwe deelneming (‘add-on’) verworven, namelijk: Van de Borne uit Oisterwijk.

Achtergrond Van de Borne

Van de Borne is in 1981 opgericht en uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van de bedrukking en levering van PVC-tape en etiketten. Zij leveren hun producten voornamelijk aan groothandelaren. Van der Borne realiseert circa € 5 miljoen omzet en er werken zo’n 16 medewerkers.

Perfecte match met Laro Tape

Eerder nam P&D Group Laro Tape over. Van de Borne en Laro Tape voeren een nagenoeg gelijkwaardig assortiment. Door de combinatie van deze twee bedrijven verstevigt P&D Group de concurrentiepositie in de productgroep ‘tape’. Daarnaast kent het marktsegment relatief weinig concurrentie in vergelijking met de overige groepsactiviteiten, resulterend in een aantrekkelijke business case.

Buy-and-build strategie P&D Group

Zoals eerder aangegeven is de verpakkingsmarkt een grote, maar zeer gefragmenteerde markt. Dit maakt de verpakkingsmarkt bij uitstek geschikt voor een buy-and-build strategie. Veel bedrijven in deze markt hebben te kampen met een gebrek aan schaalgrootte en opvolgingsproblematiek, hetgeen ruimte biedt aan strategen. Tegelijkertijd wordt er vanuit de markt in toenemende mate om een hogere professionaliseringsgraad en een breed assortiment gevraagd. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is schaalgrootte noodzakelijk. Het management van P&D Group is, met de strategische ondersteuning vanuit MKB Fonds, uitstekend in staat om invulling te geven aan de bovengenoemde marktbewegingen. Door de reeds gerealiseerde acquisities kent P&D Group een goed track record en staat zij uitstekend gepositioneerd om invulling te geven aan de wensen van de veranderende markt en de verdere executie van haar strategie.

Gerelateerde berichten


Disclaimer