MKB Fonds realiseert opnieuw uitbreiding van IT-cluster


22 april 2020

Amstelveen, april 2020 – MKB Fonds, de participatiemaatschappij die begin van dit jaar verhuisde van Amsterdam naar Buitenplaats ‘Wester-Amstel’ in Amstelveen, zet haar investeringsstrategie – waarbij gefocust wordt op groepsvorming van ICT-dienstverleners – onverminderd voort. Eerder deze maand heeft zij geparticipeerd in IT-dienstverlener Tredion uit Gorinchem.

Over Tredion

Tredion uit Gorinchem werd in 1999 opgericht door de huidige DGA, Jan van Wijgerden. Tredion installeert, beheert en onderhoudt de ICT-omgeving voor het MKB en middelgrote bedrijven en organisaties. De onderneming is tevens specialist op het gebied van IT-security en productiviteit. Tredion is gegroeid tot een onderneming die voor haar klanten duizenden werkplekken voorziet van IT en telecom. Om haar klanten een compleet dienstenpakket te kunnen leveren, biedt Tredion sinds 2013 ook telecomdiensten aan. Het bedrijf onderscheidt zich door de hoge mate van standaardisatie en automatisering van interne processen en systemen. De onderneming heeft circa 40 medewerkers in dienst en realiseert jaarlijks zo’n € 7 miljoen omzet.

Toekomstbestendig door samen te werken

De markt voor ICT ontwikkelt zich in een rap tempo. Bedrijven zijn vaak onvoldoende in staat om de ontwikkelingen zelfstandig te volgen of kiezen er bewust voor om zich op hun kernactiviteiten te richten. De participatie in Tredion is een uit de reeks participaties die MKB Fonds eerder verwierf in de ICT-dienstverleningssector. MKB Fonds bouwde in korte tijd een cluster onder de naam Futureproof Group, waarbinnen nu negen vergelijkbare bedrijven samenwerken. Gezamenlijk realiseren zij ruim € 60 miljoen omzet met circa 350 medewerkers. Deze bedrijven profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Tredion sluit zich hierbij aan. De competenties van Tredion op het gebied IT-security en productiviteit zijn een waardevolle aanvulling binnen de groep en door de toevoeging van Tredion creëert de groep bovendien meer geografische dekking.

Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds legt uit: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van de trend naar verdere consolidatie. Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een dergelijke strategie en we zien dat de behoefte tot groepsvorming groot is.”

Kansen in de markt ondanks het coronavirus

Hoewel door de uitbraak van het coronavirus bedrijven in veel sectoren significant inleveren, geldt dit in veel gevallen niet voor bedrijven in de ICT-dienstverlening. Jan van Wijgerden vult aan: “ In de huidige marktomstandigheden is meer dan eens het belang van goede IT en telecom duidelijk geworden. Wij zien vooralsnog dan ook geen negatief  effect op de resultaten, doordat IT wordt gezien als cruciale schakel om geheel of gedeeltelijk thuis te kunnen werken en thuisonderwijs te faciliteren. Tijdens de financiële crisis van 2008 was ICT al onmisbaar en door de jaren heen zijn bedrijven hier alleen nog maar meer afhankelijk van geworden voor hun bedrijfsvoering.”

Tags:

Gerelateerde berichten


Disclaimer

Bedankt voor uw aanvraag.

U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd.