MKB Fonds verhuist naar prachtige nieuwe kantoorlocatie in Amstelveen


11 december 2019

Amsterdam/Amstelveen –  MKB Fonds wordt de nieuwe huurder van buitenplaats Wester-Amstel in Amstelveen. De stichting J.Ph.J.F.Lissone, eigenaresse van Wester-Amstel, en MKB Fonds hebben een langdurige huurovereenkomst gesloten, die ingaat op 1 januari 2020. DRS Makelaars bemiddelde tussen deze partijen. De poort, en daarmee het park, blijven open voor het publiek. Ook de vrijwilligersactiviteiten van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel blijven doorgaan. Aan het gebruik van het achterhuis voor exposities en concerten komt voorlopig een einde.

Van monumentaal grachtenpand naar monumentale buitenplaats

Sinds 2012 is MKB Fonds gevestigd aan de Keizersgracht te Amsterdam, in een, net als Wester-Amstel, bijzonder fraai 17e-eeuws monument. MKB Fonds is de afgelopen jaren hard gegroeid en zocht al geruime tijd naar een nieuwe locatie voor haar kantoor. Thomas Wals, directeur van MKB Fonds, zegt hierover: “Naast het feit dat MKB Fonds uit haar jasje groeide, was het voor onze medewerkers, klanten en relaties steeds moeilijker om ons kantoor te bereiken. Amsterdam slibt dicht, parkeerplaatsen verdwijnen en parkeerkosten stijgen exponentieel. Wij zochten naar een locatie met eenzelfde historische uitstraling, die goed bereikbaar was en waar we voldoende ruimte hebben om verder te kunnen groeien.”

Wester-Amstel voldeed aan alle eisen, en meer…

MKB Fonds vond in Wester-Amstel de ideale locatie. Wals geeft aan: “Wester-Amstel past perfect bij de waardes van ons bedrijf: solide, de menselijke maat, en gericht op de lange termijn. Wij zijn bijzonder vereerd dat wij dit prachtige Nederlandse cultureel erfgoed mogen betrekken en kunnen bijdragen aan haar behoud.”

Respect voor het historische en publieke karakter

Søren Ludvig Movig, voorzitter en rentmeester van Lissone, is blij met haar nieuwe huurder: “Wester-Amstel krijgt met MKB Fonds een waardige opvolger van haar huidige gebruiker Groengebied Amstelland. Zij past bij het karakter, de historie en het gebruik van Wester-Amstel.” Lissone streeft naar een duurzaam beheer van Wester-Amstel, het behoud van de toegang voor het publiek en een blijvende betrokkenheid van vrijwilligers en familie. Dit streven wordt met de komst van MKB Fonds verder ingevuld. Movig zegt: “Samen met onze vrijwilligers en MKB Fonds gaan wij de komende jaren werken aan een nóg mooier Wester-Amstel”.

Over Wester-Amstel

Wester-Amstel is een monumentale buitenplaats, gesticht in 1662 door Nicolaas Pancras, toenmalig burgemeester van Amsterdam. Zij is het oudste groene monument van Amstelveen, gelegen aan de Amsteldijk Noord, midden in het open Amstelland.  Het park is open voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en in de weekenden van maart tot oktober van 12:00 tot 16:30. Voor meer informatie: kijk op www.westeramstel.com.

De stichting Vrienden van Wester-Amstel gaat door met haar publiekswerk. Ruim 30 vrijwilligers helpen de tuinen en het park te onderhouden. Daar is ook de komende jaren ruimte voor kleinschalige, culturele evenementen, zoals een beeldentuin, kinder-schilderen, openluchtconcerten en de poëzieroute. Ook blijft er plek voor de jaarlijkse publiekstrekkers Amstellanddag, Open Monumentendagen en de plantenruilbeurs.  Er wordt nagedacht over de realisatie van een oranjerie voor bezoekersontvangst en vrijwilligers en de opzet van een biologische moestuin. Zo kunnen bezoekers blijvend genieten van deze 17e -eeuwse ‘lusthof’ in het Amstelland.

Gerelateerde berichten


Disclaimer