MKB Fonds verwelkomt Rob Naber als nieuw Raad van Advies lid


06 oktober 2023

Fonds N.V. De heer Naber zal deelnemen aan de Raad van Advies naast de heren A.V. Paardekooper (voorzitter) en J.A. Emmens. De heer Naber zal de plaats van de heer G.A. van de Beek overnemen, die sinds 2017 lid van de Raad van Advies was.

Wij zijn de heer Van de Beek erg dankbaar voor zijn adviezen over de afgelopen zes jaar. MKB Fonds is in die periode sterk gegroeid en Geert heeft veel bijgedragen aan de ontwikkelingen daaromtrent.

Achtergrond Rob Naber
De heer Naber is 60 jaar oud en heeft econometrie gestudeerd aan de UvA. Hij startte zijn carrière bij ABN AMRO op de afdeling Treasury Management Services en maakte later de overstap naar de client salesafdeling van de bank, waar hij uiteindelijk werkzaam was als een van de eerste market risk managers van de dealingroom.

In 1994 richtte hij samen met een oud collega ‘Zanders & Partners’ op, later afgekort tot ‘Zanders’. Met een gespecialiseerde focus op Treasury en Risk, assisteert Zanders multinationals, financials, overheden, NGO’s en toezichthouders wanneer deze effectief met financiële markten in aanraking komen. De vakgebieden van Zanders liggen bij treasury, quantitative risk management en capital markets. De adviesdiensten reiken van strategie, implementatie en modellering tot aan transactie ondersteuning. De klanten vertrouwen op Zanders voor de kennis en expertise die ze nodig hebben om hun liquiditeit en financiële risico’s effectief te beheren en weloverwogen beslissingen te nemen.

Dankzij de sterke groei van de onderneming is Zanders nu wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van Treasury en Risk, met een eigen personeelsbestand van ongeveer 350 professionals. Deze professionals zijn werkzaam vanuit tien vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Azië. Zanders combineert ‘thought leadership’ met een hoogwaardige aanpak en sterke betrokkenheid bij de klant in de gehele waardeketen. Hun wereldwijde team beschikt over de expertise en ervaring om de meest complexe financiële uitdagingen aan te pakken.

In 2021 heeft de heer Naber een minderheidsbelang in Zanders verkocht aan MML, een Private Equity partij uit Londen. De heer Naber is getrouwd en heeft twee kinderen. Ook heeft hij een investeringsbedrijf opgericht genaamd ‘Catena’, die zich bezighoudt met duurzame energieopwekking en actief is in Duitsland en Schotland.

De heer Naber is per 31 augustus 2023 toegetreden tot de Raad van Advies van MKB Fonds N.V. en heeft eerder gelijksoortige functies bekleed. De heer Naber heeft geen aandelen in het kapitaal van MKB Fonds en/of aan haar verbonden fondsen.

 

Gerelateerde berichten


Disclaimer