MKB Fonds verwerft belang in familiebedrijf ‘TecLub’, private label producent voor de automotive industrie.


21 maart 2016

De Amsterdamse investeringsmaatschappij MKB Fonds, bekend van de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers, heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse onderneming Technical Lubricants International B.V. (“TecLub”). TecLub is een private label producent en exporteur van automotive-producten zoals motoroliën, vetten, rem- en koelvloeistoffen. De onderneming verkoopt haar producten in meer dan 35 landen wereldwijd in verpakkingen van 5 gram tot 24 duizend liter. De producent heeft een omzet van een kleine EUR 10 miljoen.

Naast de genoemde producten levert TecLub een breed assortiment aan brandstof-, olie- en koelsysteemtoevoegingen die reinigen, de performance verbeteren of problemen zoals lekkages, motorstoringen en uitstoot oplossen of verminderen.

Door flexibiliteit in formuleringen en verpakkingen te koppelen aan lokale marktkennis levert TecLub precies die producten en verpakkingen die niet alleen aansluiten bij het imago van haar clientèle, maar ook bij de specifieke (lokale) marktwensen. Met het jonge ambitieuze team (de gemiddelde leeftijd van het personeel is 33 jaar) levert TecLub aan toeleveranciers van de garage-industrie, OEM’s, car accessory shops, traders, benzinestations en hypermarkets.

Succesvol familiebedrijf
TecLub is een echt familiebedrijf. Vader Jaap Waal richtte het bedrijf in 1988 op en zoon René trad reeds op 26-jarige leeftijd toe tot de onderneming. Door onvoorziene omstandigheden kreeg hij binnen een jaar de volledige leiding op zich. Hij bouwde de onderneming in de afgelopen veertien jaar succesvol uit tot de huidige organisatie met verkoopactiviteiten in meer dan 35 landen. Ook wist hij de onderneming met zijn visie om te bouwen van een traditionele olie- en vettenleverancier naar een high-tech private label leverancier van innovatieve chemisch-technische oplossingen voor de automotive aftermarket.

“De ambitie van TecLub is om de handelsactiviteiten versneld internationaal verder uit te bouwen. De mogelijkheden in groeimarkten als Azië en Afrika zijn vrijwel onbegrensd. Over de hele linie zien wij een sterke groei in de vraag naar innovatieve chemische oplossingen, waarbij het milieu een steeds belangrijkere rol speelt. Onze producten sluiten daar uitstekend op aan en wij zijn absoluut voornemens ons marktaandeel in deze markten te vergroten.’’, zegt René Waal, directeur TecLub. ”Om dit meer kracht te kunnen geven, hebben we samen met Baker Tilly Berk Corporate Finance een geschikte partner gezocht én gevonden in het MKB Fonds. Met het MKB Fonds hebben we een partner, die met dezelfde ambitie als TecLub duurzame groei nastreeft.”

Thomas Wals, partner van MKB Fonds: “Onze beleggers verwachten dat we investeren in goedgeleide en winstgevende ondernemingen, die een mooie toekomst tegemoet gaan. TecLub valt precies in die categorie. TecLub heeft onder zijn afnemers zeer gerenommeerde bedrijven en multinationals. De internationale groeikansen bij TecLub zijn aanzienlijk. Met slechts een klein team presteert de onderneming uitermate succesvol. De belangrijkste afzetgebieden van TecLub zijn Europa, Azië, Midden Oosten en Afrika, waarbij Europa en Azië bijna tweederde van de omzet genereren. En daar liggen nog volop kansen.’

Met MKB Fonds aan boord is niet alleen een solide investeerder aan boord met een lange termijn horizon, maar kan tevens worden gerekend op strategische adviezen met betrekking tot het verder internationaal uitbouwen van de onderneming. Daarnaast beschikt MKB Fonds over een zeer groot netwerk, waaronder ruim 500 beleggers in haar fondsen, dat beschikbaar wordt gesteld aan de ondernemers waarin MKB Fonds investeert.

Over de verkoopprijs doen partijen geen mededelingen. Wel loopt deze in de miljoenen.

Gerelateerde berichten


Teclub

TecLub is een private label producent en exporteur van automotive-producten zoals motoroliën, vetten, rem- en koelvloeistoffen. Het familiebedrijf verkoopt haar producten

Lees meer
Disclaimer