MKB Obligaties van MKB Mixfonds I sinds 1 juli 2015 verhandelbaar via Van Lanschot


02 juli 2015

Vanaf heden kunnen de MKB Obligaties uitgegeven door MKB Mixfonds I (voorheen: MKB Obligatiefonds), gedurende de eerste week van een kwartaal, worden verhandeld (mits er kopers zijn) via het online handelsplatform van Van Lanschot. Via het online handelsplatform kan een MKB Obligatiehouder een order inleggen.

Orders worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld elke eerste week van een kwartaal, na uitkering van de rentevergoeding. Koop en verkoop buiten het platform om is mogelijk na toestemming van de bestuurder en mits koper en verkoper geregistreerd zijn via Van Lanschot. Iedere MKB Obligatiehouder heeft van Van Lanschot een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen waarmee kan worden ingelogd op het online platform van Van Lanschot (https://mkb-fonds.vanlanschot.com).

MKB Fonds heeft het MKB Obligatieregister overdragen aan Van Lanschot, die de verdere administratie zal voeren die voortvloeit uit dit register. Daarnaast zal de bank zorg dragen voor de verwerking van de binnengekomen betalingen en de uitkeringen van de rentevergoedingen en aflossing. Tenslotte zal Van Lanschot beleggers in het fonds te woord staan voor technische en inhoudelijke ondersteuning.

De kosten voor de dienstverlening van Van Lanschot worden vergoed uit de reguliere fondskosten. Dit betekent dus geen verhoging van de kosten voor het fonds of haar beleggers. Wel worden transactiekosten in rekening gebracht bij een mogelijke tussentijdse aan- en verkoop. Deze kosten bedragen 1% van de transactiewaarde, met een maximum van € 5.000,- per aan- of verkoop (ook bij onderhandse koop en verkoop buiten het platform om).

MKB Fonds heeft voor Van Lanschot gekozen vanwege haar uitstekende reputatie op het gebied van private banking. De afdeling Equity Management Services heeft veel ervaring op het gebied van deelnemersadministratie voor fondsen. Voor Beleggers in de fondsen van MKB Fonds is de mogelijkheid tot verhandelbaarheid aantrekkelijk.

Gerelateerde berichten


Disclaimer

Bedankt voor uw aanvraag.

U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd.