Mosa Glas blij met MKB Fonds


07 juli 2016

In januari besteedde Het Financieele Dagblad (FD) al aandacht aan deze overname door publicatie van het artikel MKB Fonds neemt voor miljoenensom Mosa Glas over’.

Recentelijk publiceert branchetijdschrift Glas in Beeld het uitgebreide artikel ‘Mosa Glas, blij met MKB Fonds’. Daarin verteld de directeur en aandeelhouder van Mosa Glas, Marcel Tinnemans, over wat de overname door MKB Fonds voor hem en zijn bedrijf heeft betekend.

Top drie glasgroothandel in de Benelux
Mosa Glas is altijd een zelfstandig familiebedrijf geweest, opgericht door de familie Tinnemans.  Het familiebedrijf stamt uit 1860 en behoort met een omzet van €20 miljoen tot de drie grootste onafhankelijke glasgroothandels in de Benelux.

Karakter familiebedrijf blijft behouden
Tinnemans stond met zijn zus en zwager, eveneens aandeelhouders, afgelopen jaren aan het roer van Mosa. Alle drie werkten alle jaren keihard en de zus en zwager van Marcel kregen zodoende steeds meer de behoefte om rustiger aan te gaan doen. Marcel daarentegen wilde juist gaan voor verdere groei en het aanboren van nieuwe markten. Derhalve werd besloten om zakelijk uit elkaar te gaan. Hoewel in de eerste instantie het door Tinnemans zelf overkopen van de aandelen van zijn zus en zwager de meest logische stap leek, opperde de externe adviseur eens te gaan kijken naar een investeerder. “Zo kwamen we in contact met MKB Fonds en dat klikte vanaf de start” aldus Tinnemans.

Door de overname van het MKB Fonds komt het karakter van het familiebedrijf zeker niet in het geding. Vanaf het begin zitten twee vrienden van de familie, als kleine aandeelhouders in het bedrijf, dit blijft onveranderd na de overname van het MKB Fonds. “Aandeelhouders én vrienden en zo blijkt maar weer eens te meer dat dit een echt familiebedrijf is. Een bedrijf met een ziel. Dat was zo en blijft zo”, besluit Tinnemans.

Lees hier het volledige artikel.

Tags:

Gerelateerde berichten


Mosa Glas

Het in 1860 opgerichte familiebedrijf Mosa Glas, van familie Tinnemans, behoort met een omzet van circa EUR 20 miljoen tot

Lees meer
Disclaimer