P&D Group zet haar buy-and-build strategie voort met twee overnames


06 oktober 2023

P&D Group heeft onlangs twee nieuwe deelnemingen (‘add-ons’) verworven, namelijk: De Boer Vrachtbescherming (www.vrachtbescherming.nl) en Jan van Groningen Verpakkingen.

De Boer Vrachtbescherming
De Boer Vrachtbescherming is in 1915 in Heerenveen opgericht als groothandel in textiel. Tegenwoordig is het een internationale groothandel in verpakkingsmaterialen en importeur van verhuisdekens, opslagdekens en (meubel)transporthoezen. Tevens mogen zij inmiddels meer dan 700 interieurbouwers, productiebedrijven, verhuurbedrijven, meubelzaken en kantoor houdende bedrijven tot hun trouwe afnemers rekenen.

Jan van Groningen Verpakkingen
Jan van Groningen is in 2008 opgericht als groothandel in generieke verpakkingsmaterialen, zoals dozen, tape en folie. De onderneming past daarmee ook perfect bij P&D Group.

Buy-and-build strategie P&D Group
De verpakkingsmarkt is een omvangrijke en zeer gefragmenteerde markt. Dit maakt de verpakkingsmarkt bij uitstek geschikt voor een buy-and-build strategie. Veel bedrijven in deze markt hebben te kampen met een gebrek aan schaalgrootte en opvolgingsproblematiek, hetgeen ruimte biedt aan strategen. Tegelijkertijd wordt er vanuit de markt in toenemende mate om een hogere professionaliseringsgraad en een breed assortiment gevraagd. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is schaalgrootte noodzakelijk.

Het management van P&D Group heeft, met de strategische ondersteuning vanuit MKB Fonds, bewezen uitstekend in staat te zijn om in te spelen op de bovengenoemde marktbewegingen. Dankzij de eerdere succesvolle overnames kent P&D Group een goed track record en staat zij uitstekend gepositioneerd om invulling te geven aan de eisen en wensen van de veranderende markt en ook om de verdere executie van haar reeds ingezette strategie te realiseren.

Gerelateerde berichten


Disclaimer