Veel aandacht in de media voor overname Hodi on Wheels door Asian Gear International


06 april 2017

Zoals MKB Fonds onlangs bekend heeft gemaakt heeft haar deelneming Asian Gear International voor de tweede keer in korte tijd een branchegenoot overgenomen. De Nederlandse scooterproducent nam onlangs de activiteiten van Hodi on Wheels over nadat zij in september 2016 al fors uitbreidde door de overname van BTC International. Door de overname van Hodi on Wheels neemt de groep een absolute nummer twee positie in op de Nederlandse scootermarkt. Diverse media berichtten over deze ontwikkeling, onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende publicaties.

Opnieuw overname in scootermarkt

De Financiële Telegraaf (‘DFT’) plaatste het online artikel Opnieuw overname in scootermarkt waarin zij melden dat Asian Gear International inmiddels 22% marktaandeel bezit in de Nederlandse scootermarkt (brom- en snorfietsen). Met MKB Fonds is de onderneming twee jaar geleden aan een strategie tot uitbreiding begonnen door de aankoop van branchegenoten en groei binnen de verschillende onderdelen van de organisatie. Het gehele artikel leest u hier.

Scooterproducent Asian Gear neemt branchegenoot over

Online nieuwsplatform Nu.nl plaatste het artikel Scooterproducent Asian Gear neemt branchegenoot over. Nu.nl bericht over hoe Asian Gear eind vorig jaar fuseerde met BTC International en zij de concurrentie tegen buitenlandse scooterproducenten zijn aangegaan. Nu.nl citeert Robert Olsthoorn, mededirecteur van Asian Gear International, “De ambitie van Asian Gear is om het merk zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen. De groeimogelijkheden in België en vervolgens Frankrijk liggen er volop.” Nu.nl meldt dat er in 2016 ruim 64.000 brom- en snorfietsen verkocht in Nederland, Asian Gear voorziet bovendien verdere groei van de markt. Robert Olsthoorn meldt: “Doordat we Nederlandse scootermerken onderbrengen bij één organisatie kunnen we dealers een breder assortiment aanbieden.” Het gehele artikel leest u hier.

Scooterproducent Asian Gear International breidt verder uit door overname branchegenoot Hodi on Wheels

Brancheplatform Scooter & Bikexpress plaatste op haar website het artikel Scooterproducent Asian Gear International breidt verder uit door overname branchegenoot Hodi on Wheels. In het artikel schrijft Scooter & Bikexpress dat de scootermerken die onderdeel zijn van Asian Gear International een aantrekkelijk alternatief zijn voor de relatief dure modellen van onder andere Italiaanse scooterproducent Piaggio. Robert Olsthoorn, mededirecteur van Asian Gear International zegt hierover: “Wij bieden de consument nu een nog breder scala aan betaalbare brom- en snorfietsen. Ook internationaal zetten we in op groei en door de overname van Hodi on Wheels hebben we een nog sterker fundament om deze stap te maken”. Daarnaast vertelt Scooter & Bikexpress over de synergievoordelen die Asian Gear kan behalen door de overname. Het gehele artikel leest u hier.

Asian Gear neemt branchegenoot over

Platform voor bedrijfsovername Brookz publiceerde op haar online nieuwsplatform het artikel Asian Gear neemt branchegenoot over waarin zij vertelt over hoe de strategische overname tot stand kwam in samenwerking met MKB Fonds. MKB Fonds voert sinds de overname van Asian Gear in 2015 een ‘buy and build’ strategie met de Nederlandse scooterproducent. Als onderdeel van deze strategie werden onlangs BTC International en recentelijk ook Hodi on Wheels overgenomen. Hodi on Wheels werd in 2009 in Veenendaal opgericht door Aart Diepeveen en Arno Hoorn. Het bedrijf bedient de Europese markt met het eigen scootermerk ‘Turbho’. Het gehele artikel leest u hier.

Overige artikelen in de media over de overname van Hodi on Wheels door Asian Gear International

Naast bovengenoemde artikelen publiceerde nog verschillende andere media over de overname:

Gerelateerde berichten


Disclaimer