Media besteedt aandacht aan verkoop van Pool Trading door MKB Fonds


20 februari 2017

Het meest gelezen nieuwsblad van de maritieme wereld, Schuttevaer, plaatst een mooi artikel op haar website over de verkoop van Pool Trading door MKB Fonds. In het artikel MKB Fonds helpt Pool Trading bij bedrijfsopvolging schrijft Schuttevaer over de succesvolle samenwerking tussen MKB Fonds en de groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets voor de maritieme industrie. Onderstaand leest u het artikel. Klik hier om naar het originele artikel te gaan.

MKB Fonds verkoopt aan huidige directie

Met de verkoop door MKB Fonds heeft de directie van Pool Trading, groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets voor de maritieme industrie, nu weer het volledige aandelenpakket in handen. Erik Boomsma vertelt dat hij in 2013 de mogelijkheid kreeg om een deel van de aandelen in Pool Trading te kopen van de uittredende aandeelhouders. Omdat één van hen de pensioengerechtigde leeftijd zou bereiken, werd in 2012 besloten tot verkoop.

‘Ik had echter onvoldoende middelen om deze aankoop te financieren. Samen met MTH Corporate Finance ben ik op zoek gegaan naar een sterke financiële partij, die veel ervaring heeft in dit soort overnametrajecten. Ik vond deze in MKB Fonds en sinds die tijd heb ik op een zeer prettige manier met hen samengewerkt. Door de goede ontwikkelingen van Pool Trading heb ik nu de mogelijkheid om ook de aandelen van MKB Fonds te kopen en is het bedrijf dus volledig overgedragen aan de volgende generatie.’

Groei van de organisatie

MKB Fonds nam een aandelenbelang van 50% in de groothandel en heeft sinds haar participatie in 2013 ondersteuning geboden op strategisch niveau. Er werd onder andere een strategie opgezet voor het verder uitbreiden van het internationale salesnetwerk. Met succes, want Pool Trading realiseerde een groei van de winstgevendheid met 45%.

MKB Fonds investeert en participeert in MKB-ondernemingen met de gelden die zij ophaalt door de uitgiftes van MKB-obligaties en MKB-aandelen aan particuliere beleggers. Thomas Wals, directeur van MKB Fonds: ‘Wij zijn erg trots op de groei die Pool Trading in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Daarnaast hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het veilig stellen van bedrijfsopvolging, een problematiek waar veel MKB-ondernemers op een bepaald moment tegenaan lopen. Door onze financiering werd het voor de opvolgers mogelijk om destijds in te stappen en nu ook ons te kunnen uitkopen. De investeringsstrategie van MKB Fonds focust zich dan ook onveranderd op dergelijke (familie)bedrijven waarbij opvolgingsvraagstukken spelen. Daar ligt onze specialiteit en ervaring en kunnen we verschil maken voor de toekomst van een onderneming.’

Over Pool Trading

Pool Trading in Sliedrecht werd in 1994 opgericht als een internationale groothandel in gebruikte (tweedehands) dieselmotoren, generatoren, keerkoppelingen en onderdelen die zij levert aan maritieme en industriële bedrijven. Het bedrijf telt 16 medewerkers en heeft een omzet van ruim 6 miljoen per jaar.

Over MKB Fonds

MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers, met een totale waarde van circa 35 miljoen euro. Inclusief bancaire financiering kan met deze fondsen voor tientallen miljoenen euro’s worden geïnvesteerd in bedrijven. De MKB-bedrijven in deze fondsen realiseerden in 2016 gezamenlijk circa 200 miljoen euro omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten. MKB Fonds ondersteunt haar participaties in verdere professionalisering van de organisatie.

Meer mediaberichten over de verkoop van Pool Trading door MKB Fonds

Naast Schuttevaer besteedde ook het brancheplatform Haven en Transport aandacht aan de verkoop van Pool Trading door plaatsing van het artikel MKB Fonds verkoopt aandelen Pool Trading aan huidige directie. Ook kennis- en communicatieplatform Het Ondernemersbelang plaatste een gelijknamig artikel.

Gerelateerde berichten


Disclaimer