Exterus


Exterus is gespecialiseerd in het volledig ontzorgen van haar klanten op het gebied van fiscale, HR en juridische dienstverlening voor werkgevers met betrekking tot het inhuren of in dienst nemen van kennismigranten. Exterus excelleert in het leveren van (maatwerk)oplossingen voor haar klanten op het gebied van internationale werknemers en kennismigranten die in Nederland werkzaam worden of buiten Nederland worden tewerkgesteld. Denk hierbij aan dienstverlening rondom werk- en verblijfsvergunningen, internationale fiscaliteit, payrolling en salarisadministratie.

Met een team van circa 30 eigen medewerkers bedient Exterus een divers klantenbestand van (internationale) bedrijven en multinationals die onder andere in Nederland kennismigranten inzetten. Hoewel Exterus geen specifieke sectorfocus heeft, richt het zich voornamelijk op het hogere segment van de arbeidsmarkt, waarbij het een cruciale rol speelt in het faciliteren van internationaal talent voor deze organisaties.
Exterus biedt kwalitatief hoogstaand advies en andere diensten aan op alle juridische en fiscale gebieden die komen kijken bij het aannemen van buitenlandse werknemers en zorgt voor een nauwgezette afhandeling. Dit ziet toe op advieswerkzaamheden op het gebied van verblijfs- en werkvergunning, fiscaliteit, zoals het aanvragen van 30%-regelingen en (internationale) salarisadministratie. Daarnaast biedt Exterus als ‘Employer of Record’ ook payrolling-diensten aan waarbij de werknemers bij Exterus in dienst komen, maar ingezet worden bij opdrachtgevers. Dit stelt de opdrachtgever in staat om kennismigranten wel in Nederland tewerk te stellen, terwijl de opdrachtgever door Exterus wordt ontlast voor de wettelijke vereisten en regelgeving hieromtrent.

Exterus in het nieuws


MKB Fonds – Investeringsmaatschappij van...

Tijdens het Fusie & Overname Jaarcongres 2023, georganiseerd door Brookz – platform voor bedrijfsovername en Dealsuite.com, heeft MKB Fonds de

Lees meer
Disclaimer