Arrix nieuwste participatie binnen het IT-cluster van MKB Fonds


18 juli 2019

Amsterdam – MKB Fonds, de participatiemaatschappij uit Amsterdam die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers, heeft geparticipeerd in ICT-dienstverlener Arrix uit Drachten. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Arrix zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Arrix werd door de huidige directie samen met enkele personeelsleden opgericht in 2002 en is onder hun leiding sindsdien uitgegroeid tot één van de toonaangevende ICT dienstverleners in Noord Nederland. De directie blijft ongewijzigd en behoudt samen met enkele personeelsleden een substantieel aandelenbelang in het bedrijf.

Sterke groei in IT-dienstverleningssector

MKB Fonds heeft in korte tijd haar cluster in de IT-dienstverleningssector sterk uitgebreid wat heeft geresulteerd in een groep ondernemingen die gezamenlijk, jaarlijks ruim € 50 miljoen omzet genereren en ruim 300 medewerkers in dienst hebben. Naast Arrix, maken ook Joheco Automatisering (Hillegom), De Computerwacht (Bodegraven), Advisor ICT  Solutions (Mijdrecht), Xantion (Ede), Desktoptowork (Den Haag), DWE ICT (Eemnes en Heteren) en Managed IT (Nieuwegein) deel uit van de Futureproof Group. Meer informatie over de Futureproof Group kan worden gevonden op www.futureproof.nl.

Toekomstbestendig door samenwerking

De markt voor ICT groeit nog steeds substantieel en ontwikkelt zich in een snel tempo. Bedrijven zijn vaak onvoldoende in staat om de ontwikkelingen zelfstandig te volgen of kiezen er bewust voor om zich op hun kernactiviteiten te richten. In die gevallen doen bedrijven een beroep op gespecialiseerde dienstverleners zoals Arrix, waaraan ze hun ICT toevertrouwen. In de markt is veel vraag naar middelgrote ICT-dienstverleners die zowel schaalgrootte als lokale aanwezigheid, innovatie en ondernemerschap kunnen bieden. Door samenwerking binnen de Futureproof Group kunnen de deelnemende bedrijven beter tegemoet komen aan bovengenoemde behoeften in de markt en profiteren zij van schaalvoordelen en van elkaars specialistische kennis. Daarnaast vliegen ze zaken als inkoop, werving, opleiding en ontwikkelingen van diensten en producten zoveel mogelijk samen aan. Dat is zeer waardevol voor de ondernemingen, hun personeel en hun klanten en biedt een uitstekende toekomstbestendigheid. Door de toevoeging van Arrix aan de portefeuille creëert de groep bovendien meer landelijke dekking door uitbreiding naar Noord Nederland.

Emiel Havinga, Investment Director bij MKB Fonds licht toe: “Door de combinatie van schaalgrootte met behoud van ondernemerschap en bedrijfsculturen, zijn we in staat geweest om een sterke groep ICT-bedrijven te formeren die uitstekend gepositioneerd is om de toekomstige uitdagingen op ICT vlak in te vullen voor een brede groep bedrijven en organisaties. De Futureproof Group heeft de ambitie om door te groeien, waarbij goed gekeken wordt of toekomstige ondernemingen binnen de groep passen en of er sprake is van complementaire dienstverlening. Om de huidige succesvolle groei door te zetten, zijn we met meerdere partijen in gesprek.”

Gerelateerde berichten


Disclaimer