Media besteedt aandacht aan overnames Heditex en The Gift door MKB Fonds


24 oktober 2019

Onlangs verwierf MKB Fonds twee nieuwe deelnemingen, te weten, The Gift en Heditex. In de media werd aandacht besteed aan deze overnames.

The Gift is een groothandel in producten die geschikt zijn voor kerstpakketten en relatiegeschenken. The Gift is opgericht in 1996 door de huidige DGA en gevestigd in Noord-Scharwoude. De directie zocht een partner voor financiering en realisatie van verdere groei van de onderneming. De productcategorieën die The Gift aanbiedt zijn onder andere tassen en trolleys, home & living, kerst- en seizoenartikelen voor de zomer en de winter. The Gift levert zowel onder een aantal eigen merken, SENZA, Norländer en Dunga, als custom-made orders. The Gift heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en de directeur zocht financiering voor verdere groei, maar dan wel van een strategische partner met kennis van handelsbedrijven en de drive en betrokkenheid om sámen de onderneming verder uit te bouwen.

Heditex is een echt familiebedrijf, opgericht in 1976. In de afgelopen 30 jaar hebben de zoon en schoonzoon van de oorspronkelijke oprichter het bedrijf verder uitgebreid in zowel assortiment als personeel. Vandaag de dag is Heditex de specialist in levering aan de parketzaken, het gordijnatelier, de zonweringbedrijven en de woning- en projectinrichting. Heditex levert zowel merken van derden als de eigen merken Bodiax (PVC-vloeren), HR Design (raamdecoratie) en DCS (roeden en rails).
Heditex wordt gezien als een one-stop-shop voor haar circa 1100 actieve klanten. Door uitbreiding van het assortiment is de omzet afgelopen vijf jaar sterk gegroeid. Omdat er binnen de familie geen opvolging is, zocht de directie een partner om een geleidelijke bedrijfsoverdracht mogelijk te maken met daarbij de continuïteit van het bedrijf en de werknemers voorop. Naast MKB Fonds treedt ook de operationeel directeur toe als aandeelhouder.

Het Financieele Dagblad (FD) publiceerde het artikel MKB Fonds neemt voor miljoenensom twee handelsbedrijven over. In het artikel wordt belicht dat de overnames passen in de strategie die MKB Fonds sinds de oprichting in 2011 hanteert.  Het FD schrijft: “De investeerder mikt op deelname in groeiende handelsfirma’s waar in sommige gevallen opvolging van de directie aan de orde is.” Het gehele artikel leest u hier.

Ook fusie- en overnameplatform MenA schreef op haar  website over de overnames met het artikel MKB Fonds voegt The Gift en Heditex toe aan portfolio. Hier valt te lezen dat de participaties deel uitmaken van het vierde fonds van MKB Fonds. In september 2017 werd dit fonds gelanceerd en heeft een omvang van € 20 miljoen, bijeengebracht door circa 300 particuliere beleggers. Eerder dit jaar nam MKB Fonds al IT-dienstverlener Arrix over. Daarnaast zitten ook handelsbedrijven Remalux en P&D Group alsmede IT-dienstverleners DWE ICT en Managed-IT in dit vierde fonds. Het gehele artikel leest u hier.

Gerelateerde berichten


Disclaimer