MKB Fonds breidt opnieuw portefeuille uit in ICT-dienstverleningssector door participatie in Desktoptowork.


11 juli 2018

Amsterdam/Den Haag – MKB Fonds heeft onlangs geparticipeerd ICT-dienstverlener Desktoptowork uit Den Haag. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Desktoptowork zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Desktoptowork is een online werkplek leverancier die als doel heeft het realiseren van oplossingen voor klanten zodat die altijd, overal en vanaf ieder apparaat kunnen werken. Sinds de oprichting in 2011 richten zij zich volledig op het ontzorgen van organisaties op het gebied van ICT. Desktoptowork levert deze diensten op basis van vaste prijs per gebruiker per maand, wat resulteert in flexibiliteit, transparantie en voorspelbare kosten. De onderneming heeft circa 30 medewerkers in dienst en realiseert zo’n € 4 miljoen omzet per jaar.

Groei binnen ICT-dienstverleningssector

MKB Fonds richt zich naast bedrijven in met name de handelssector specifiek op het participeren in ICT-dienstverleners. Emiel Havinga, Investment Director bij MKB Fonds en betrokken bij de transactie met Desktoptowork vertelt hierover: “Wij hebben inmiddels veel ervaring in het participeren in ondernemingen uit de ICT-dienstverleningssector. De markt voor ICT-dienstverlening groeit, mede doordat ICT steeds belangrijker wordt voor ondernemingen en organisaties. Er is veel behoefte aan ‘trusted partners’ die de verantwoordelijkheid voor systemen en netwerken op zich kunnen nemen en ondersteuning kunnen bieden bij de soms complexe ICT vraagstukken waarmee hun klanten geconfronteerd worden.” MKB Fonds participeerde eerder in onder andere ICT-dienstverleners Joheco Automatisering, De Computerwacht, Advisor ICT Solutions en Xantion, en verwacht in de nabije toekomst meer participaties aan het samenwerkingsverband toe te kunnen voegen.

Samengebracht door sectorspecialist MMR Consultancy

MMR Consultancy, fusie- en overnamespecialist gespecialiseerd in de IT-sector, bracht MKB Fonds en Desktoptowork samen. MKB Fonds vormde een logische keuze als potentiële investeerder. Oprichter en directeur van Desktoptowork Duco Rob vertelt hierover: ”Met deze transactie behouden mijn klanten en werknemers autonomie, maar benutten we wel de ruimschootse expertise en schaalvoordelen die de andere ICT dienstverleners binnen de portefeuille van MKB Fonds bieden. De perfecte volgende stap voor Desktoptowork.”

Gerelateerde berichten


Disclaimer