MKB Fonds deelneming Asian Gear International fuseert met PePe Parts


02 november 2017

ROELOFARENDSVEEN/HEIENOORD. De Nederlandse scooterproducent Asian Gear International (‘Asian Gear’), bekend van onder andere de eigen scootermerken AGM, BTC en Turbho, is gefuseerd met PePe Parts B.V. (‘PePe Parts’). PePe Parts is een Nederlandse groothandel in accessoires en onderdelen voor scooters en motorscooters. Door de recente fusie tussen Asian Gear en PePe Parts is een sterke full-service provider voor scooters, motorscooters, onderdelen en accessoires ontstaan. De ondernemingen werken samen onder de nieuwe groep ‘International Mobility Group’. Deze groep heeft een gecombineerde omzet van circa 39 miljoen euro.

MKB Fonds stimuleert explosieve groei

De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds, welke sinds augustus 2015 een meerderheidsbelang heeft in Asian Gear, heeft middels een actieve ‘buy and build’ strategie, waarbij vergelijkbare of complementaire ondernemingen werden overgenomen, de onderneming sterk laten groeien. Zo is Asian Gear van de nummer vier positie binnen de Nederlandse scootermarkt gestegen naar een nummer twee positie, met een marktaandeel van ruim 20%. De omzet nam toe van circa 5 miljoen euro in 2014 naar circa 39 miljoen euro in 2017. De fusie met Pepe Parts is de volgende stap in de groeistrategie, waardoor zij naast de afzet van scooters, nu ook een substantieel marktaandeel verwerft op de onderdelenmarkt voor scooters.

97-jarige familiebedrijf PePe Parts

PePe Parts kent een lange historie en is een echt familiebedrijf. De onderneming, gevestigd in Heienoord, is opgericht in 1920 door de grootvader van de huidige twee eigenaren en focuste zich op de verkoop van motoren. Sinds 1995 staat het bedrijf onder leiding van broers Leon en Alexander van der Post en is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse leveranciers van accessoires en onderdelen voor scooters. PePe Parts onderscheidt zich door haar innovatieve vermogen in het ontwikkelen van eigen accessoires. PePe Parts verkoopt haar producten via een uitgebreid dealer- en garagenetwerk in Nederland en België. Momenteel heeft PePe Parts circa 25 man personeel in dienst.

Leon van der Post, mede-directeur van PePe Parts vertelt over de fusie: “Wij zien een goede match met Asian Gear. Wij kunnen hun klanten bedienen met een breed assortiment van onderdelen en accessoires en zij kunnen onze klanten bedienen met een breed assortiment van scooters en motorscooters. Beide bedrijven kunnen zich zo specialiseren en focus aanbrengen en daar profiteert de klant van.”

International Mobility Group een full-service provider

De combinatie van Asian Gear en PePe Parts resulteert in een sterke ‘full-service provider’ voor alle dealer- en garagebedrijven. Ondanks de fusie binnen ‘International Mobility Group’, zullen beide ondernemingen zelfstandig onder hun eigen naam, met een eigen directies, naast elkaar opereren. Asian Gear zal zich focussen op de afzet van scooters en motorscooters, en PePe Parts op het leveren van onderdelen en accessoires. Gezamenlijk zijn er vele synergievoordelen te behalen, zoals het gebruik maken van elkaars specialisme en dealernetwerk, alsmede het creëren van één (online) servicepunt voor dealers.

Robert Olsthoorn, mede-directeur van Asian Gear geeft aan: “Met de fusie wordt de basis gelegd voor verdere (internationale) expansie en verbreding van het assortiment. Door het samengaan van de ondernemingen, die complementair aan elkaar zijn, ontstaat er een toonaangevende ‘one-stop shop’ voor de retail waarbij de focus ligt op mobiliteit in brede zin.”

Gerelateerde berichten


Disclaimer