MKB Fonds deelneming Hollandirect doet strategische overname van branchegenoot


04 mei 2018

Rijnsburg – Hollandirect International B.V. heeft onlangs overeenstemming bereikt met P&H Bloemenexport uit Katwijk voor de overname van 100% van de activa en passiva van P&H Bloemenexport door Hollandirect B.V. MKB Fonds en Hollandirect hebben met vele partijen gesprekken gevoerd en uiteindelijk is de keuze gevallen op P&H Bloemenexport. Dit vanwege de vele synergievoordelen en de cultuurmatch met de huidige directie.

Geleidelijke bedrijfsopvolging

P&H Bloemenexport is opgericht door Teun Peeman en Gert-Jan Hoogeveen en houdt zich, net als Hollandirect, bezig met de export van bloemen naar Frankrijk. Middels deze overname kunnen er een aantal zaken gerealiseerd worden. Zo zullen Peeman en Hoogeveen de huidige directeur van Hollandirect gaan ondersteunen bij in- en verkoop. Hierdoor verwachten zij meer klanten te kunnen benaderen wat ten goede moet komen aan de omzetontwikkeling. Daarnaast verwachten zij inkoopvoordelen te realiseren bij P&H Bloemenexport, vanwege de sterk positie die Hollandirect heeft. Ook kunnen de twee bedrijven een aantal operationele kosten delen, zoals kantoor, hal, accountant, etcetera. Het is de bedoeling dat de heren Peeman en Hoogeveen omstreeks april 2019 zich zullen inkopen in Hollandirect en daarmee Dirk van de Plas opvolgen. Zodoende draagt de overname bij aan de continuïteit van de onderneming en wordt geleidelijke bedrijfsopvolging gerealiseerd.

Buy and build strategie

De overname van P&H Bloemenexport is de eerste add-on overname die Hollandirect in samenwerking met MKB Fonds heeft gerealiseerd. MKB Fonds ondersteunt vele van haar participaties bij het realiseren van een dergelijke buy and build strategie.

Gerelateerde berichten


Disclaimer