MKB Fonds investeert in software ontwikkelaar HB Software


20 januari 2022

Amstelveen, januari 2021 – MKB Fonds, participatiemaatschappij uit Amstelveen heeft een meerderheidsbelang verworven in HB Software uit Gouda en legt daarmee de basis voor verdere groei in de markt voor ‘software as a service’.

Over HB Software

HB Software is een gecertificeerde Microsoft specialist en ontwikkelaar van brancheoplossingen voor bedrijven actief in vastgoed projectontwikkeling, bouwtoelevering en internationale handel. HB Software ontwikkelt deze oplossingen op de ERP-software van Microsoft.

Daarnaast gebruiken meer dan 10.000 personen de door HB Software ontwikkelde Exsion Reporting en Exsion Corporate. Financiële controllers gebruiken Exsion Reporting voor analyses, maandafsluitingen en managementrapportages. Exsion Corporate wordt gebruikt voor ERP-onafhankelijke financiële consolidatie van grote internationale bedrijven.

HB Software realiseert ruim € 4 miljoen omzet en heeft ruim 24 medewerkers in dienst.

Gebaseerd op Microsoft

De basis van de oplossingen van HB Software wordt gevormd door Microsoft Dynamics 365 Business Central, de snelst groeiende (cloud-)ERP oplossing ter wereld. Met haar oplossingen biedt HB Software bedrijven in deze de mogelijkheid om met een standaard ERP-pakket van Microsoft te werken, terwijl deze door de HB Software specifiek ontwikkelde oplossingen als een maatpak ervaren wordt (zie www.hbsoftware365.com). Het grote voordeel voor klanten is dat ze probleemloos kunnen meebewegen met de vernieuwing van Microsoft, wat bij een traditionele maatwerkoplossing zeer kostbaar is.

Groeiambitie in samenwerking met MKB Fonds

Met MKB Fonds als nieuwe partner is het de ambitie van HB Software om zowel zelfstandig als via aanvullende overnames de komende jaren substantieel te groeien, zonder de continuïteit van de dienstverlening naar de klanten uit het oog te verliezen. De steeds sneller gaande digitalisering bij bedrijven en de migratie naar de cloud zijn belangrijke pijlers onder de beoogde groeiambities.

Alfred van Duren, grootaandeelhouder en directeur van HB Software blijft ook na de overname volledig betrokken en algemeen directeur.

Ruim acht jaar nadat ik het bedrijf had overgenomen en uitgebouwd zocht ik naar een strategische en financiële partner die net als ik een duidelijke visie had voor HB Software op de lange termijn. In MKB Fonds hebben we die inmiddels gevonden. Naast de gedeelde lange termijn visie en horizon, biedt MKB Fonds bovendien ondersteuning in het verder professionaliseren van de onderneming en het implementeren van een acquisitiestrategie, waarmee we HB Software naar de volgende fase brengen”, aldus Alfred van Duren.

Emiel Havinga, investment director van MKB Fonds over de participatie: “Het is indrukwekkend wat Alfred en zijn team hebben weten te realiseren in de afgelopen jaren. Met deskundigheid, ondernemerschap en gedrevenheid hebben ze een prachtig bedrijf opgebouwd met een sterke marktpositie. Zakelijke dienstverlening en meer specifiek ICT is een focus sector voor MKB Fonds. HB Software past hier uitstekend in. Wij kijken er naar uit om samen met het team van HB Software de groeiambities in de komende tijd te realiseren“.

Gerelateerde berichten


Disclaimer