MKB Fonds verwerft nieuwe deelneming: groothandel Heditex


02 september 2019

Amsterdam – MKB Fonds fonds heeft een nieuwe deelneming verworven, te weten Heditex uit Vlaardingen (www.heditex.com). Heditex is een groothandel voor de wooninrichting op het gebied van vloeren en vensters. De juridische overdracht vond plaats op 27 augustus 2019, de economische overdracht is per 1 januari 2019.

Heditex is een echt familiebedrijf, opgericht in 1976 door Dirk Sluimer en sinds 1989 hebben zoon Henri Sluimer en schoonzoon Rob Dobbelstein het bedrijf van Dirk overgenomen. In de afgelopen 30 jaar hebben Sluimer en Dobbelstein het bedrijf verder uitgebreid in zowel assortiment als personeel. Vandaag de dag is Heditex de specialist in levering aan de parketzaken, het gordijnatelier, de zonweringbedrijven en de woning- en projectinrichting. Heditex levert zowel merken van derden als de eigen merken Bodiax (PVC-vloeren), HR Design (raamdecoratie) en DCS (roeden en rails).

Heditex wordt gezien als een ‘one-stop-shop’ voor haar circa 1100 actieve klanten. Door uitbreiding van het assortiment is de omzet afgelopen vijf jaar sterk gegroeid. De omzet over 2018 bedroeg ruim EUR 10 miljoen en momenteel zijn er 26 werknemers in dienst bij het Vlaardingse bedrijf.

Bedrijfsopvolging

Heditex heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt onder leiding van de huidige directie, de heren Henri Sluimer en Rob Dobbelstein. Door de leeftijd van beide aandeelhouders en het feit dat er binnen de familie geen ambitie is om het bedrijf van hen over te nemen, zochten zij een partner met kennis van handelsbedrijven om op deze manier een geleidelijke bedrijfsopvolging te kunnen realiseren, met daarbij de continuïteit van het bedrijf en de werknemers voorop. Naast MKB Fonds treedt ook operationeel directeur Jasper Ringelberg toe als aandeelhouder.

De heer Sluimer geeft aan: “We zijn blij dat Jasper Ringelberg als aandeelhouder toegetreden is, hij is al 20 jaar bij ons in dienst en van grote waarde voor het bedrijf. Met MKB Fonds aan boord kunnen we daarnaast werken aan verdere groei en gebruik maken van de kennis en kunde van het investeringsteam. We zijn klaar voor de toekomst!”

Handelsbedrijven focus investeringsstrategie MKB Fonds

Thomas Wals, managing director van MKB Fonds voegt hieraan toe: “Het participeren in handelsbedrijven is voor MKB Fonds al vanaf de start een speerpunt van de investeringsstrategie. Heditex is een voorbeeld van een bedrijf naar ons hart, een echt familiebedrijf actief in de handel waar bedrijfsopvolging een thema is. Samen met de huidige aandeelhouders en Jasper Ringelberg als nieuwe aandeelhouder kunnen wij verdere groei en bedrijfsopvolging gaan realiseren om de continuïteit van Heditex en haar werknemers te waarborgen.”

Gerelateerde berichten


Disclaimer