Overname Tredion door MKB Fonds veelvuldig in het nieuws


29 april 2020

Onlangs verwierf MKB Fonds, zoals te lezen in dit persbericht, een nieuwe deelneming, te weten, ICT-dienstverlener Tredion uit Gorinchem.

Tredion werd in 1999 opgericht door de huidige DGA, Jan van Wijgerden. Tredion installeert, beheert en onderhoudt de ICT-omgeving voor het MKB en middelgrote bedrijven en organisaties. De onderneming is tevens specialist op het gebied van IT-security en productiviteit. Tredion is gegroeid tot een onderneming die voor haar klanten duizenden werkplekken voorziet van IT. Om haar klanten een compleet dienstenpakket te kunnen leveren, biedt Tredion sinds 2013 ook telecomdiensten aan. Het bedrijf onderscheidt zich door de hoge mate van standaardisatie en automatisering van interne processen en systemen.

Fusie- en overnameplatform MenA publiceerde op haar website het artikel MKB Fonds realiseert opnieuw uitbreiding van IT-cluster. In het artikel wordt benadrukt dat ondanks de uitbraak van het coronavirus MKB Fonds veel kansen ziet in de markt voor ICT-dienstverlening. Jan van Wijgerden, DGA van Tredion, legt uit: “In de huidige marktomstandigheden is meer dan eens het belang van goede IT en telecom duidelijk geworden. Wij zien vooralsnog dan ook geen negatief effect op de resultaten, doordat IT wordt gezien als cruciale schakel om geheel of gedeeltelijk thuis te kunnen werken en thuisonderwijs te faciliteren. Tijdens de financiële crisis van 2008 was ICT al onmisbaar en door de jaren heen zijn bedrijven hier alleen nog maar meer afhankelijk van geworden voor hun bedrijfsvoering.” Het gehele artikel leest u hier.

Ook ICT-platform Computable besteedde aandacht aan de overname. In het artikel MKB Fonds laat oog vallen op Tredion wordt de investeringsstrategie van MKB Fonds in de markt voor ICT-dienstverlening belicht. Het idee achter de clustering is dat deelnemers profiteren van schaalvergroting en kennisdeling en daardoor ook beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen. De negen bedrijven van de Futureproof Group zijn goed voor een gezamenlijke omzet van € 60 miljoen euro met circa 350 medewerkers. Het gehele artikel leest u hier.

Daarnaast verschenen er tevens artikelen over de overname van Tredion door MKB Fonds op de website van ICT-platform Dutch IT Channel en nieuwsplatform Emerce.

 

 

Tags:

Gerelateerde berichten


Disclaimer