Uitbreiding P&D Group in Het Financieele Dagblad


28 januari 2020

Onlangs breidde P&D Group, deelneming van MKB Fonds, verder uit door twee aanvullende overnames in de verpakkingsbranche.  Kees Tol Verpakkingen uit Volendam en Beta Verpakking uit Kaatsheuvel werden aan de groep toegevoegd. P&D Group nam eerder al belangen in Hodi Verpakkingsmaterialen, Hodi International, Pacoma Europe, Van Vliet Trading en Uniek Verpakkingen.

Kees Tol Verpakkingen, opgericht in 1965 biedt verpakkingsmaterialen, voornamelijk voor de voedingsmiddelenindustrie. De Volendammers zijn vooral bekend als leverancier van goudkarton bij voorverpakte vis, zoals zalm. Het Brabantse Beta Verpakking is eveneens een groothandel en levert naast verpakkingen ook machines.

Het Financieele Dagblad plaatste een uitgebreid artikel in zowel haar print- als online editie waarin de overnames van de P&D Group verder werden toegelicht. In het artikel MKB Fonds voegt twee handelsfirma’s toe aan verpakkingsgroep komt investment director van MKB Fonds, Emiel Havinga, aan het woord. Hij vertelt: “De overnames passen in onze strategie om clusters te vormen van vergelijkbare ondernemingen”. MKB Fonds kiest daarbij voor handelsfirma’s in de verpakkingsbranche en niet voor producenten van verpakkingsmateriaal. “Een handelsbedrijf kan gemakkelijker meebewegen met de vraag uit de markt dan een producent. Je kunt het assortiment zo nodig snel aanpassen en je hoeft geen fabriek te bouwen”, aldus Havinga.

Het gehele artikel uit Het Financieele Dagblad leest u hier.

 

Gerelateerde berichten


Disclaimer