Schadébo


Add-on van Heditex

Net als Heditex is Schadébo een echt familiebedrijf, waar generatie op generatie familieleden aan het roer hebben gestaan. In 1959 begon de ijzersmid Jan Schaars in Den Bosch een fabricage voor aanhangwagens en andere landbouwwerktuigen. Dit groeide snel uit naar diverse hand- en spandiensten speciaal voor de lokale aannemers in de bouw. Door deze nieuwe werkzaamheden en het gebruik van aluminiumprofielen als basismateriaal, werd er een nieuw handelsbedrijf opgericht onder de naam Schadébo Aluminiumbouw N.V., een acroniem van SCHAars DEn BOsch.

Samen met zoon Piet, is het productassortiment verder uitgebreid naar aluminiumramen, -deuren en winkelpuien. Dochter Dinny en schoonzoon Harrie, zorgden op hun beurt voor een uitbreiding binnen het verkoopteam en commerciële activiteiten.

Door het introduceren van gordijnrails kwam Schadébo er achter dat er een grote vraag was naar gordijnroedes en kunststofglijders. Ook deze producten behoren nu tot hun assortiment. In de afgelopen decennia heeft Schadébo in vele productgroepen zich een positie van exclusiviteit toegeëigend.

Schadébo in het nieuws


Disclaimer