Overgang dienstverlening Van Lanschot Equity Management Services naar Captin B.V.


27 oktober 2017

Van Lanschot Equity Management Services (EMS), is per 1 oktober 2017 verzelfstandigd onder de naam Captin B.V. (Captin). Dit betekent dat de dienstverlening van EMS voor MKB Fonds, namelijk het faciliteren van een handelsplatform en het voeren van de administratie (beleggersregister) voor haar mixfondsen, per 1 oktober jl. is overgedragen aan Captin. Van Lanschot heeft op haar website het volgende persbericht over de verzelfstandiging geplaatst:

Het platform van Van Lanschot Kempen voor de handel in niet-beursgenoteerde ondernemingen en de dienstverlening voor medewerkerparticipatie gaat per 1 oktober 2017 zelfstandig verder als Captin. Dit biedt Captin de ruimte zich verder te ontwikkelen en past in de strategie van Van Lanschot Kempen om zich te richten op haar kernactiviteiten.

Via het handelsplatform van Captin kunnen beleggers handelen in niet-beursgenoteerde bedrijven, die beleggers de mogelijkheid willen geven in hun eigen vermogen te participeren. Naast het handelsplatform biedt Captin maatwerkoplossingen voor medewerkersparticipatie.

Van Lanschot Kempen blijft betrokken bij Captin via onder andere het bieden van de handelsfaciliteit en rekeningen voor klanten van Captin.

Richard Bruens, lid van de Executive Board van Van Lanschot Kempen en algemeen directeur van Van Lanschot Private Banking: ‘We wensen Captin veel succes als zelfstandige onderneming. Ik ben er van overtuigd dat Captin nog beter tot haar recht komt als ze autonoom haar richting kan bepalen in de zeer gespecialiseerde markt waarin zij actief is.’

Joost Roosen, managing director Captin: ‘Door de verzelfstandiging kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Nadat Captin tot een volwaardig handelsplatform is uitgegroeid binnen Van Lanschot Kempen, zijn we nu toe aan een volgende fase. Als zelfstandige onderneming hebben we meer focus, meer wendbaarheid en meer flexibiliteit. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat onze specialistische dienstverlening voor klanten verder uit te bouwen, waarbij we steeds meer slimme fintech oplossingen zullen toepassen.’

Enige Nederlandse partij met MTF-vergunning

Captin is de enige Nederlandse partij die als handelsplatform een vergunning heeft als Multilateral Trading Facility (MTF), waarmee ze de gelegenheid biedt aan klanten te beleggen in niet-beursgenoteerde bedrijven en fondsen. Ondernemingen krijgen via het platform toegang tot potentiële investeerders, zonder dat direct een notering op een gereglementeerde markt noodzakelijk is. Captin verschaft liquiditeit via haar handelsplatform en voert het operationele beheer van de noteringen uit.

Euronext en crowdfunding

Het platform van Captin heeft een marktpositie tussen de handelsmogelijkheden van Euronext en de emissies van crowdfunding. Belangrijk voordeel ten opzichte van crowdfunding is dat de investeringen verhandelbaar zijn en blijven.

Continuïteit

De continuïteit van de dienstverlening aan klanten wordt gewaarborgd doordat het team van 12 medewerkers mee overgaat naar Captin, dat wordt geleid door managing directors Joost Roosen en Bart van den Berk.

www.captin.nl

Gerelateerde berichten


Disclaimer