MKB Fonds in artikel Het Financieele Dagblad over fusiegolf in IT-sector


07 juli 2020

MKB Fonds wordt genoemd in voorpagina-artikel van Het Financieele Dagblad (FD): Fusiegolf in IT: kleine bedrijven zoeken groei door overnames. Het artikel belicht de huidige trend van consolidatie binnen de IT-markt. Kleine, regionale ondernemingen gaan samen om zo de toenemende complexiteit en groeiende vraag naar IT-diensten aan te vliegen. MKB Fonds wordt genoemd als veelgenoemde financier voor dergelijke overnames.

Futureproof Group

Sinds 2013 voert MKB Fonds een buy and build strategie met IT-dienstverleners en door groepsvorming binnen de Futureproof Group profiteren de ondernemingen van kennisdeling, synergieën en schaalvoordelen. In korte tijd is het cluster in de IT-dienstverleningssector sterk uitgebreid wat heeft geresulteerd in een groep ondernemingen die gezamenlijk, jaarlijks ruim €60 miljoen omzet genereren en circa 350 medewerkers in dienst hebben.  Joheco Automatisering (Hillegom), De Computerwacht (Bodegraven), Advisor ICT Solutions (Mijdrecht), Xantion (Ede), Desktoptowork (Den Haag), DWE ICT (Eemnes en Heteren), Managed IT (Nieuwegein), Arrix (Drachten) en Tredion (Gorinchem) werken samen binnen de Futureproof Group.

Zoals ook in het artikel van Het FD uitgelicht wordt groeit de markt voor ICT groeit nog steeds substantieel en ontwikkelt zich in een snel tempo. Bedrijven zijn vaak onvoldoende in staat om de ontwikkelingen zelfstandig te volgen of kiezen er bewust voor om zich op hun kernactiviteiten te richten. In die gevallen doen bedrijven een beroep op gespecialiseerde dienstverleners zoals de bedrijven in de portefeuille van MKB Fonds, waaraan ze hun ICT toevertrouwen.

Zowel schaalgrootte als lokale aanwezigheid

In de markt is veel vraag naar middelgrote ICT-dienstverleners die zowel schaalgrootte als lokale aanwezigheid, innovatie en ondernemerschap kunnen bieden. De ondernemingen blijven zelfstandig opereren en houden lokale aanwezigheid. Het risico dat de verhouding met kleine klanten en hun IT-dienstverlener uit balans raakt, zoals benoemd wordt in het artikel, is daardoor nauwelijks aan de orde. Door samenwerking binnen de Futureproof Group kunnen de deelnemende bedrijven beter tegemoet komen aan behoeften in de markt en profiteren zij wanneer nodig van schaalvoordelen en van elkaars specialistische kennis. Daarnaast vliegen ze zaken als inkoop, werving, opleiding en ontwikkelingen van diensten en producten zoveel mogelijk samen aan. Dat is zeer waardevol voor de ondernemingen, hun personeel en hun klanten en biedt een uitstekende toekomstbestendigheid.

Het gehele artikel uit het FD leest u hier.

Tags:

Gerelateerde berichten


Disclaimer